شنای کرال پشت
شنای کرال پشت یکی از چهار نوع شنای اصلی در رقابت های شناست. کرال پشت تنها شناییست که به صورت طاق بازانجام میشود.این نوع شنا به این دلیل “کرال پشت” نامیده می شود که حرکات دست و پا شبیه به حرکات کرال سینه است،اما شناگر به پشت خود در آب شنا می کند.
وضعیت بدن در شنای کرال پشت
بدن به صورت افقی صاف و کشیده روی آب قرار می گیرد. در این تکنیک شناگر به پشت در آب شناور است و با حرکات متناوب دست ها و پاها پیش می رود.سر شناگر باید ثابت (بدون حرکت) و متمایل به بالا نگه داشته شود.سردرراستای ستون فقرات قرارگرفته، به سمت عقب خم نمی شود و از روی آب هم بلند نمی شود.مسیر دید شناگر در هنگام شنا باید طوری باشد که شناگر بتواند با زیر چشم دیوار روبروی خود را تا حدودی ببیند. صورت شناگر باید عاری از آب باشد و این بدان معناست که آبی روی صورت شناگر نباشد. گوش های شناگر باید داخل آب قرار گیرد.
حرکت دستها در شنای کرال پشت
دستها به صورت متناوب و چرخشی در داخل و خارج آب حرکت می کنند.حرکت دست درکرال پشت به طور کلی به دو مرحله تقسیم میشود که عبارتند از حرکت در داخل آب و حرکت در خارج از آب.مرحلهای که دست در زیر آب حرکت می کند خود به دو مرحلهٔ کوچکتر تقسیم میشود این دو مرحله عبارتنداز: مرحلهٔ کشش و مرحلهٔ فشار.
مرحلهای که دست درخارج از آب حرکت مینماید، هنگامی شروع میشود که دست با انگشت کوچک به صورت صاف و کشیده مستقیم از آب خارج شده و از بالای بدن مسیری را طی کرده از کنار گوش عبور میکند تا به بالای سربه نقطهٔ فرود در آب میرسد. ورود دست در آب به قراری ست که کف دست متمایل به طرف خارج بوده وابتدا انگشت کوچک با آب تماس حاصل می نماید.
سپس حدود ۲۰–۱۵ سانتیمتر دست به داخل آب فرو رفته و بعد از آن کشش شروع می شود.درهنگام کشش آرنج به تدریج خم شده و در مرحلهای که در راستای شانه قرار میگیرد دارای بیشترین زاویه می باشد.پس از اینکه زاویه آرنج به بیشترین درجه خود رسید،در این زمان است که فشار آغاز میگردد و دست صاف و کشیده کنار بدن قرار می گیرد.
حرکت پای شنای کرال پشت
حرکت پا در شنای کرال پشت، شبیه حرکت پا درشنای کرال سینهاست.پاها به صورت متناوب به بالا و پایین حرکت میکنند. لازمه اجرای صحیح شنای کرال پشت همانا حرکت قوی، پیوسته و مداوم پاهاست. پاها در ابتدا و هنگام حرکت به سمت پایین، صاف و محکم نگه داشته شده و سپس با خمیدگی مختصر زانوها که اجازه میدهد تا پا در مسیر قوسی شکل بزرگتری به حرکت درآید، به پایان میرسند. هنگام
انجام پای کرال پشت، بدن باید به حالت کشیده در آب قرار گیرد تا حرکت پای کرال پشت موثر انجام گیرد، در ضمن باسن نباید بیش از اندازه در آب فرورود، بلکه باید در سطح آب قرار گیرد، حرکت پا در کرال پشت بیشتر همان نگهداری افقی بدن بر روی آب را به عهده دارد.
ساقها و رانها را کشیده نگه داشته، و زانوها را کمی خم کنید وبهطور مرتب پاها را در خلاف جهت هم، به بالا و پایین حرکت دهید. بهطوریکه حداکثر فاصلهای که پاهای شما با هم ایجاد میکنند، بین ۳۰ تا۴۰ سانتیمتر باشد.حرکت پا در کرال پشت نیز از سه مفصل مچ پا ، زانو وران زده می شود و از نقطه نظر حرکتی و مکانیکی مشابه حرکت پا در کرال سینه است.
از نکات مهمی که در هنگام پا زدن باید بدان توجه داشت این است که حرکت پا باید طوری به آب ضربه بزند که در موقع بالا آمدن، سطح آب را لمس نماید، ولی از آب خارج نگردد. اگر پاها در خارج از آب دیده شود نشانگر این است که پاها بیش از حد بالا آمده است.
تکنیک تنفس در شنای کرال پشت
در شنای کرال پشت چون صورت شناگربیرون از آب و به سمت بالاست،تنفس راحتتر از سایر سبک هاست.شناگر میتواند به صورت طبیعی و بدون نیاز به هماهنگی خاصی نفس بکشد. وقتی یک دست از آب خارج میشود نفس بکشید(عمل دم) و سپس در حالی که دست وارد آب میشود نفس را بیرون دهید(عمل بازدم) یا می توانید با یک دست عمل دم و با دست دیگر عمل بازدم را انجام دهید.این الگوی تنفس عمیق و ثابت بسیار مهم است حتی اگر کرال پشت به شما اجازه میدهد هر زمان که بخواهید نفس بکشید ولی تنفس با سرعت منظم به شما این امکان را میدهد که تا زمانی که ممکن است حرکات کرال پشت را با فرم خوب انجام دهید.
در صورت تمایل به شرکت در دورههای آموزشی فوق، به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید.